> KNIHY > Naučná a odborná literatura > Zdravý životní styl > Klasická medicína > Dieta a nutriční opatření u chorob ledvin

Dieta a nutriční opatření u chorob ledvin

Vladimír Teplan, Olga Mengerová
Skladem
292 Kč
265,46 Kč bez DPH
ISBN:
978-80-204-2208-8
EAN:
9788020422088
Monografie, jejíž téma je velice aktuální a dosud nebylo v našem písemnictví takto komplexně a podrobně zpracováno, podává podrobný přehled vědomostí o prolínání poškození ledvin a následných metabolických poruchách s dietologií ledvinových onemocnění. Autoři zúročují třicetileté zkušenosti s vyšetřováním, léčbou a výzkumem u nefrologických nemocných v souvislosti s možnostmi léčebných dietologických přístupů.

Publikace je určena především nefrologům a nutričním pracovníkům ale poučení v ní najdou také internisté, praktičtí lékaři a zdravotní sestry na nefrologických pracovištích a dialyzačních odděleních jakožto i lékaři získávající specializaci v oboru nefrologie. Text je rozčleněn do 2 celků - část nefrologická podává podrobný přehled patofyziologie, kliniky nefrologických onemocnění a průvodních metabolických změn, část dietologická detailně popisuje možnosti moderní dietologie jak tato onemocnění příznivě ovlivnit. Je tudíž předpokladem, že kniha bude přínosem nejen pro klinickou nefrologickou praxi ale i pro postgraduální vzdělávání v oboru.

Autor Mengerová, Olga
Autor Teplan, Vladimír
Druh Kniha
Edice Aeskulap
Jazyk Česky
Počet stran 354
Vazba Pevná s přebalem matná
Tyto stránky používají cookies. Setrváním na stránkách s tímto souhlasíte. Více informací