Doudlebsko v kuchyni a u stolu
Kniha pojednává o lidové stravě v národopisném regionu Doudlebska, který se rozkládá mezi Českými Budějovicemi, Českým Krumlovem, Kaplicí a Trhovými Sviny. Autor při jejím psaní vycházel z vyprávění pamětníků, odborné literatuty, kronik a memoárů. Líčí nejen podobu selského jídelníčku před sto a ...
290 Kč
Skladem 5+ ks, expedice 8.12.
- ISBN:
- 9788088030577
- EAN:
- 9788088030577
- Náš kód:
- 96945
Kniha pojednává o lidové stravě v národopisném regionu Doudlebska, který se rozkládá mezi Českými Budějovicemi, Českým Krumlovem, Kaplicí a Trhovými Sviny. Autor při jejím psaní vycházel z vyprávění pamětníků, odborné literatuty, kronik a memoárů. Líčí nejen podobu selského jídelníčku před sto a více lety, ale i jak vypadaly staré kuchyně a topeniště, jaké plodiny se v minulosti pěstovaly, jak lidé přežívali období hladu a válek, jak se vařilo na farách a panských sídlech, o svatbách a o posvíceních nebo jak probíhalo pečení chleba, nakládání zelí či zabijačka prasete. Závěrečná kapitola přináší rovněž skutečné recepty na některá jídla. Čtenáři tak vyvstává před očima poutavý a přitom reálný obraz všedního života jihočeského venkova v 19. a 20. století.
| Autor | Šimánek Jan |
|---|---|
| Jazyk | Česky |
| Počet stran | 272 |
| V prodeji od | 2022-02 |
| Rok vydání | 2022 |
| Pořadí vydání | 1 |
| Vazba | pevná |
| Druh | Kniha |