Autor Michael Greger

Autor Michael Greger

Michael Greger je americký lékař, autor a veřejný mluvčí, který je známý pro svou práci v oblasti výživy a zdraví. Narodil se 25. října 1972 v Omaze ve státě Nebraska. Vystudoval agriculturu na Cornellově univerzitě a doktorský titul v oboru lékařského potravinového ošetření získal na Tuftsově univerzitě, kde pokračoval i v tématu chorob spojených s výživou. Michael Greger je zakladatelem a výkonným ředitelem neziskové organizace NutritionFacts.org. Cílem této organizace je poskytnout veřejnosti nejnovější vědecké poznatky o výživě a zdraví prostřednictvím video prezentací a časopisů. Greger se také stal členem několika profesních organizací, včetně Amerického výboru pro výživu a Kanadské výzvy pro přežití srdce. Nejznámějším dílem Michaela Gregera je kniha "Jíst, abychom zůstali živi" (v anglickém originále "How Not to Die"), která byla přeložena i do češtiny. Tato kniha se zaměřuje na výživové faktory spojené s nejčastějšími příčinami úmrtí, jako jsou srdeční choroby, rakovina, diabetické komplikace a další. Greger v knize nabízí důkazy o tom, jak správnou výživou a životním stylem můžeme snížit riziko těchto onemocnění a vést zdravější a dlouhý život. Další významnou knihou od Michaela Gregera je "How Not to Diet" (v češtině vyšla pod názvem "Jíst bez rizika"). Tato kniha se zaměřuje na problematiku hubnutí a nabízí důkazy a strategie založené na výživě, které pomáhají udržet správnou váhu a zároveň podpořit zdraví. Greger se také často objevuje v televizních pořadech a vystupuje jako přednášející na různých konferencích po celém světě, kde sdílí své poznatky a zkušenosti v oblasti výživy a zdraví. Jeho práce je ceněna jak odbornou veřejností, tak i širokou veřejností, která se zajímá o zdravý životní styl a výživu.
Zobrazit více
Cena
Dostupnost
Zrušit filtr
Značka
Zrušit filtr
Příznak
Zrušit filtr
Zrušit filtr