Postní kuchařka - od kořene po nať

Vydavatelství
Smart Press
Půst nabírá různých podob dle dané tradice a náboženství. Nejběžnější je vzdát se na určitou dobu masa. Postní kuchařka Pavla Drdela, která nyní vychází v novém vydání, ukazuje, že to nemusí znamenat ochuzení se o dobrou chuť jídla nebo radost z vaření. Navzdory používání lokálních a sezónních ...
376 Kč
Skladem 5+ ks, expedice 29.4.
ISBN:
9788088244356
EAN:
9788088244356
Náš kód:
118197

Půst nabírá různých podob dle dané tradice a náboženství. Nejběžnější je vzdát se na určitou dobu masa. Postní kuchařka Pavla Drdela, která nyní vychází v novém vydání, ukazuje, že to nemusí znamenat ochuzení se o dobrou chuť jídla nebo radost z vaření. Navzdory používání lokálních a sezónních potravin představuje pestré pokrmy ze zeleniny, luštěnin a občasného mléka nebo vajec. Bohatost, kterou nabízí letní a podzimní měsíce, uchová naložené nebo usušené a použije v zimních receptech. Kromě zimních jídel ale kniha obsahuje i dalších téměř 20 receptů z jarních, letních a podzimních surovin, a tak ukazuje, že s obohacením jídelníčku o bezmasé pokrmy můžeme začít v jakýkoli den v roce.

Kniha obsahuje:

- více než 80 receptů na moderní a chutná bezmasá hlavní jídla, polévky a saláty

- 60 návodů, jak uchovat sezónní zeleninu díky fermentaci, nakládání, sušení, jak vyrobit ochucené oleje nebo netradiční nápoje

- sezónní recepty na jaro, léto, podzim i zimu z lokálních surovin

- tipy na udržitelnější, bezodpadové vaření

- texty osvětlující postní období od Hanky Zemanové, Martiny Viktorie Kopecké a dalších

- bonusový recept na pomalu pečený celer po znojemsku z pořadu MasterChef Česko 2022

 

Koupí knihy podporujete Postní sbírku Diakonie ČCE.

Postní sbírku pořádá Středisko humanitární a rozvojové spolupráce Diakonie Českobratrské církve evangelické od roku 2011. Prostředky z této sbírky poputují do Libanonu, kde podpoří vzdělávání dětí z rodin, které uprchly před válkou ze Sýrie.

PAVEL DRDEL

Strakonický rodák, ambasador sbírky Post(n)i se a šéfkuchař restaurace Sůl a řepa. Ve své restauraci spolupracuje s malými farmáři a místními dodavateli, propojuje české a zahraniční postupy a vaří lokální jídla plná chuti. Základ jeho kuchyně tak nezačíná u plotny, ale u lokálních farmářů na poli. O to více si váží každé suroviny a snaží se ji zpracovat beze zbytku. Nakládá, suší, fermentuje. Patří k zakládajícím členům jihočeského spolku restaurací Jíme Jih. Znát ho můžete také z pořadů Sama doma či MasterChef Česko 2022 nebo z článků a rozhovorů v novinách a časopisech. Ve volném čase rád fotí, jeho fotografie můžete vidět i v této kuchařce.

Publikace se na světové soutěži Gourmand Cookbook Awards umístila na 2. místě v kategorii Šéfkuchaři.

Autor Pavel Drdel
Jazyk Česky
Počet stran 208
V prodeji od 2022-12
Rok vydání 2022
Pořadí vydání 2
Vazba pevná
Druh Kniha