> Naučná a odborná literatura > Zdravý životní styl > Klasická medicína > Trendy v profylaxi žilní tromboembolické nemoci

Trendy v profylaxi žilní tromboembolické nemoci

Skladem 5+ ks
139 Kč
Běžná cena 200 Kč
Ušetříte 61 Kč (31 %)

Důvody proč číst s námi?

Jsme knihomolové (60 tis. knih)

Ušetříme vaše peněženky (slevy až 85 %)

Nemáme knihy daleko (13 odběrných míst)

Dodáváme až do obýváku (zdarma nad 1200 Kč)

Záměrem autorů je představit současné názory na vyvíjející se směry v profylaxi žilní tromboembolické nemoci (TEN), přinést nové informace o její epidemiologii a poskytnout návod k omezení incidence TEN v různých klinických oborech nejen u hospitalizovaných nemocných, ale i po jejich propuštění do domácí péče.

Doporučení vychází jak z 9. konsenzu ACCP, tak z publikací a přednášek autorů statí, nepředstavují však pevný soubor norem, který by lékařům bránil v rozhodování v konkrétních klinických situacích. Úvod publikace patří epidemiologii TEN, jakožto třetímu nejčastějšímu kardiovaskulárnímu onemocnění ve světě. Další část je věnována některým novějším prostředkům k farmakoprofylaxi TEN. Přináší stručný přehled poznatků o nízkomolekulárních heparinech, pentasacharidech, přímých inhibitorech trombinu a přímých inhibitorech faktoru Xa. Samostatné kapitoly se zabývají profylaxí TEN v ortopedii, chirurgii, traumatologii, onkologii, gynekologii, porodnictví a vnitřním lékařství. Zvláštní kapitoly se týkají léčebných opatření při krvácivých komplikacích v rámci léčby antitrombotiky a diagnostiky a léčby antifosfolipidového syndromu. Nově byla zařazena kapitola Kavální filtr v prevenci plicní embolie. V závěru knihy autoři shrnují poznatky o profylaxi TEN, krvácivých komplikacích po antitromboticích a změnách v diagnostice antifosfolipidového syndromu ve formě doporučených operačních postupů.
Autor Kessler Petr, Malý Jaroslav, Gumelec Jaromír
Druh Kniha
Edice Aeskulap
Jazyk Česky
Počet stran 216
Rok vydání 2013
Vazba Brožovaná bez přebalu lesklá
ISBN 978-80-204-2878-3
EAN 9788020428783
Tyto stránky používají cookies. Setrváním na stránkách s tímto souhlasíte. Více informací