Včely a jejich biochemická tajemství

Vydavatelství
Brázda
Druh
Kniha
Vazba
brožovaná bez přebalu
Včely jsou fascinující stvoření a jejich život skrývá dosud netušená biochemická tajemství. Ing. Miloš Kašpar, zkušený včelař a chemik, otevírá čtenářům dveře do mikrosvěta enzymů, feromonů, kyselin a medu. Kniha ukazuje, jak včely komunikují, proč je matka živena výjimečnou kašičkou a co stojí za ...
379 Kč
Skladem 5+ ks, expedice 8.12.
ISBN:
9788020905024
EAN:
9788020905024
Náš kód:
175458
Včely jsou fascinující stvoření a jejich život skrývá dosud netušená biochemická tajemství. Ing. Miloš Kašpar, zkušený včelař a chemik, otevírá čtenářům dveře do mikrosvěta enzymů, feromonů, kyselin a medu. Kniha ukazuje, jak včely komunikují, proč je matka živena výjimečnou kašičkou a co stojí za účinky manukového medu. Dozvíte se, jak vosk a propolis chrání úl i zdraví včelstva. Autor přibližuje složení medu, pylu a mateří kašičky a odhaluje chemické procesy, které stojí za jejich účinky. Popisuje také, co včelám škodí, jak funguje kyselina šťavelová proti varroáze a proč některé cukry představují riziko. Vysvětluje, jak esenciální oleje působí na parazity i samotné včely. Nebojí se ani kontroverzí – kritizuje nadužívání léčiv a upozorňuje na úbytek biodiverzity. Přesto zůstává optimistou a zdůrazňuje, že včely u nás nevymírají, ale jejich počet roste. Kniha není pouhou příručkou, ale poutavou cestou k pochopení včel z pohledu biochemie a moderní vědy.
Autor Miloš Kašpar
Jazyk Česky
Počet stran 96
Pořadí vydání 1
Vazba brožovaná bez přebalu
Druh Kniha