Výživa dialyzovaných pacientů

Vydavatelství
Forsapi
Knížka přináší pacientům informace o selhání ledvin, možnostech její léčby a výživě dialyzovaných pacientů. Obsahuje kapitoly o anatomii a fyziologii ledvin, o nemocech, které mohou vést k ledvinnému selhání, možnostech léčby onemocnění ledvin a ledvinného selhání, včetně dialýzy a transplantace ...
193 Kč
Skladem 3 ks, expedice zítra
ISBN:
978-80-87250-23-5
EAN:
9788087250235
Náš kód:
1034
Knížka přináší pacientům informace o selhání ledvin, možnostech její léčby a výživě dialyzovaných pacientů.
Obsahuje kapitoly o anatomii a fyziologii ledvin, o nemocech, které mohou vést k ledvinnému selhání, možnostech léčby onemocnění ledvin a ledvinného selhání, včetně dialýzy a transplantace ledvin. V dalších kapitolách je podrobně vyložena problematika jednotlivých nutrientů v potravinách, včetně jejich použití u dialyzovaných.
Následující kapitoly jsou věnovány změnám, která nastanou v případě, že je pacient indikován k dialyzačnímu léčení – dietě, vhodným a nevhodným potravinám, jejich technologické úpravě, naplánováním jídelníčku, zkušenostem pacientů, stravování při zvláštních příležitostech. V poslední části jsou uvedeny recepty vhodné pro dialyzované pacienty.
Autor Petra Pokorová
Edice Rady lékaře, průvodce dietou
Jazyk Česky
Počet stran 140
Rok vydání 2013
Pořadí vydání 1
Vazba pevná
Druh Kniha