Knihy pro jarní detox

Knihy pro jarní detox





Jaro se nezadržitelně blíží a s ním spousta z nás začíná držet různé diety, detoxy a celkově se připravuje na "letní formu".

Připravili jsme si proto hned několik typů, jak takový detox a zdravé stravování funguje. Tak si vyberte svého favorita a spolu to zvládneme.



 

Detoxikuj život

 

Kniha, která vznikala formou blogových článků a zápisků v projektu Detoxikuj život vám otevírá možnost změnit to, co žijete. Mnoho lidí má mylný dojem, že pokud jejich život neprobíhá podle jejich představ, musí to tak zůstat napořád.
A tak často spílají osudu za vše, co se jim nelíbí. Nadávají na lidi, kteří jim podrážejí nohy a kritizují situace, které jim komplikují žití. Časem už zcela automaticky fungují v roli oběti. Jenže co když je to jinak?

 

Postní kuchařka - od kořene po nať

 

Půst nabírá různých podob dle dané tradice a náboženství. Nejběžnější je vzdát se na určitou dobu masa. Postní kuchařka Pavla Drdela, která nyní vychází v novém vydání, ukazuje, že to nemusí znamenat ochuzení se o dobrou chuť jídla nebo radost z vaření. Navzdory používání lokálních a sezónních potravin představuje pestré pokrmy ze zeleniny, luštěnin a občasného mléka nebo vajec. Bohatost, kterou nabízí letní a podzimní měsíce, uchová naložené nebo usušené a použije v zimních receptech. Kromě zimních jídel ale kniha obsahuje i dalších téměř 20 receptů z jarních, letních a podzimních surovin, a tak ukazuje, že s obohacením jídelníčku o bezmasé pokrmy můžeme začít v jakýkoli den v roce.

 

Rytmus roku s Hankou Zemanovou

 

RYTMUS ROKU – nejkrásnější, nejvýpravnější a dlouho očekávaná kniha Hanky Zemanové, autorky bestsellerů o zdravém jídle a životě v souladu s přírodou, právě vychází! Je to bez nadsázky kniha nejen pro celý rok, ale i pro celý život.Kniha nabízí mnoho inspirace, jak sladit zdravý životní styl s ročním obdobím, jak přirozeně posilovat imunitní systém správným výběrem sezónního jídelníčku, jak zpracovávat lokální superpotraviny a jak připravovat léčivé čaje, výživná jídla a elixíry z darů naší přírody.

Mezi „superfoods“, které máme přirozeně k dispozici, Hanka zařadila mimo jiné i dostatečný spánek v úplné tmě, práci s půdou, přirozený pohyb na vzduchu a na slunci či vzájemné doteky.


 

 

Dej tělu šanci

 

Autorka - mikrobioložka a odbornice na výživu - podává vysvětlení funkčního metabolismu a návod, jak dosáhnout hormonální rovnováhy (jak jíst pro zdravou hormonální odezvu), která je základem trvalé štíhlosti a opravdového zdraví. Propojuje tradiční čínskou medicínu s poznatky moderní západní dietologie a biologie. Přináší zároveň nový způsob vaření, který je postavený na přípravě pokrmů s harmonizačním účinkem. Přes 60 originálních tzv. pětielementových receptů pokrývá všechna roční období, od snídaně po večeře, od polévek po dezerty. Nechybí ani základní recepty na domácí kváskový chléb, rostlinná mléka či zdravé domácí fermentované nápoje (kefíry) a postupy pro fermentaci obilnin a luštěnin.



 

 

Mystický léčitel Detox jako cesta ke zdraví

 

Škodlivé jedy a patogeny ohrožují naše zdraví ještě před narozením, setkáváme se s nimi každý den, omezují a zhoršují kvalitu našich životů. Detox je důležitý nástroj, který pomáhá chránit vás i vaše blízké – pokud jej provádíte správně. A proto je zde šestá kniha z řady Mystický léčitel. Obsahuje i 75 receptů a vzorové jídelníčky.

 

Jíme zdravě do 30 minut

 

K výběru konceptu nové kuchařky jste nás inspirovali vy, naši čtenáři a čtenářky. Zeptali jsme se více než 1000 z vás a rychlé recepty vyhrály na plné čáře. Proto vám tentokrát darujeme tu nejcennější ingredienci, kterou je čas. Dali jsme dohromady originální tipy, jak na zdravé vaření, pokud nechcete strávit hodiny v kuchyni.

Inspirujeme vás 70 nápaditými rychlými recepty ve 5 hlavních kategoriích: hlavní jídla, polévky, dezerty a svačiny, zamražování a krabičkování. Kuchařka je navíc prošpikovaná originálními tipy a praktickými radami od vás - našich fanoušků.

Nejenže vám hlavní jídla budou chutnat, ale všechna jsou vymyšlena tak, abyste u přípravy zašpinili co nejméně nádobí. Našimi favority jsou šunkofleky a karbanátky z červené čočky.Vynikající krémové polévky zvládnete jen s vařečkou, hrncem a tyčovým mixérem. A co s sebou na výlet? Ke svačině si upečte řepné sušenky nebo borůvkové muffiny s jogurtem, které obstály u našeho testování receptů dětmi na jedničku.

 

Knihy Jíme zdravě s Fitrecepty

 

Historicky první tištěná kuchařka, kterou jsme se rozhodli vydat pro naše fanoušky. Najdete v ní 120 originálních receptů, které jsme sami vymysleli, uvařili a také nafotili.

Recepty v kuchařce jsou řazené do kategorií podle druhu jídla. Snídaně, polévky, pomazánky a tak dále. U každého najdete kromě jednoduchého postupu také nutriční hodnoty a tipy, čím jídlo ozvláštnit. Většinu surovin seženete v běžných supermarketech a obchodech, pro některé se musíte vypravit do zdravé výživy nebo si je objednat ve specializovaném e-shopu. Všechny recepty jsme připravovali v průměrných kuchyních s běžným vybavením. A když jsme to zvládli my, zvládnete to taky. Knížka potěší jak úplné začátečníky, kteří s vařením teprve začínají a potřebují pomocnou ruku, tak zkušené kuchařky a kuchaře, hledající originální a zdravé recepty pro celou rodinu. Kniha má celkem 256 stran a obsahuje 120 receptů rozdělených do 7 kategorií - Snídaně a svačiny, Obědy a večeře, Polévky, Pomazánky, Slané mlsání, Sladké mlsání a Osvěžení (Saláty, Nápoje a Zmrzliny).

 

Jíme zdravě po celý rok Jaro Léto Podzim Zima

 

Po třech kuchařských bestsellerech Jíme zdravě jsme se rozhodli vrátit k úplným základům a začali čerpat inspiraci z ryze českých surovin, které jsou typické pro každé roční období a nemusí k nám putovat přes půlku zeměkoule. Původně dvě zamýšlené kuchařky jsme spojili v jednu velkou bichli, ve které najdete 160 zdravých a rychlých receptů, které zvládne připravit úplně každý. Těšit se můžete na 400 stránek plných receptů na vydatné snídaně, jednoduché svačiny, sezónní polévky, rychlé obědy a večeře s masem i bez něj, a tradiční i netradiční sladké dobroty pro mlsouny. Sezónnost surovin hrála při vytváření receptů hlavní roli nejen proto, že jsou suroviny mnohem kvalitnější a chutnější, ale i proto, že jsou v jejich sezo´neˇ mnohem cenově dostupnější. Mysleli jsme tak nejen na letní dobroty z jahod, meruněk nebo rajčat, ale i na opomíjené podzimní a zimní suroviny jako jsou dýně, brambory, červená řepa nebo třeba kapusta. Tentokrát jsme si vzali na pomoc i naše fanoušky, kteří s námi testovali a ochutnávali všechny recepty.


 

 

Jaro

 

V první ze čyř plánovaných kuchařek - JARO - najdete recepty na každý den v měsících březnu, dubnu a květnu. V hlavní roli bude zářit sezonní zelenina, jako je baby špenát, chřest, křupavé saláty, plané rostliny… Nebudou chyběr ani pokrmy s jehněčím masem, rybami či vejci, anebo dezerty s rebarborou či jahodami.

Kuchařka má 160 stran a obsahuje víc než 100 receptů - testovaných v redakční kuchyni časopisu Apetit a vyladěných k dokonalosti. Kromě receptů v knize najdete tipy na pěstování zeleniny a ovoce, pranostiky, pokrmy vztahující se k nejrůznějším svátkům a jiným významným dnům (např špenátovou polévku na Zelený čvrtek, kopřvovou nádivku na Velikonoce atd.), přehledy sezonních surovin, tipy na nákupy na trhu atd. Podle autorky kuchařek edice Sezonní recepty Stáni Moravcové ml. půjde o "moderní lidový kalendář se super recepty".

Vařte podle sezony a z lokálních surovin už uměly naše babičky, dnes to tak dělají šéfkuchař v nejlepších restauracích. Díky našim receptům s tím můžete začt i vy. Tak hurá na trh a pak rychle do kuchyně.

.